Златно представяне от карате клуб “Алеко” на 20-то Европейско първенство по карате стил Годжу-рю – четири златни отличия за състезатели от града на Щастливеца, съобщиха за Актуално Свищов от клуба.

Още в първия ден от надпреварата в майсторските категории за ветерани сенсей Марин Маринов демонстрира несломим спортен дух и класа в бойния спорт, спечелвайки златни медали в двете дисциплини ката и кумите.

При мъжете в дисциплината кумите – 84кг Стефан Петков триумфира със златото, демонстрирайки дисциплина, търпение и умение да побеждава срещу силни съперници.

Дебют на такъв форум направиха две деца от Свищовския клуб в последния ден от първенството – Рая Йорданова и Александър Георгиев.

В дисциплината кумите при 10/11-годишните момичета – 45кг Рая Йорданова успя да пребори конкуренцията и по примера на своите треньори спечели златния медал, отличавайки се с много добра тактика и голямо желание за победа във всяка една от срещите.

Александър Георгиев при 8/9-годишните в категория – 27кг завърши 5-ти в крайното класиране.

20-тото Европейско първенство по карате Годжу-рю се проведе в гр. Лиеж, Белгия. В него участваха 900 участници от 18 държави. В крайното класиране България, със само 13 състезатели, се нареди на 5-то място с 8 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.