Гръм падна на стадион „Дунав“ в Русе и порази две деца, едно от които е в критично състояние. За инцидента са потвърдили пред БТА от Областната дирекция на МВР в Русе, пише Дир.бг.

Двете деца са на по 11 години, съобщиха от Спешна помощ. Едното е транспортирано в УМБАЛ „Медика“, а другото – в Университетската болница „Канев“ в града. Второто дете е в критично състояние, съобщиха от лечебното заведение. За него се грижат два реанимационни екипа, добави Стела Кръстева от пресцентъра на болница „Канев“.

По информация на NOVA и двете деца са с тежки изгаряния.

Сигналът за инцидента е подаден около 19:20 ч. тази вечер. По първоначална информация децата са били на тренировка на детския футболен клуб в едно от помощните игрища на стадион „Дунав“, когато завалял силен дъжд с гръмотевици. Докато тичали към навеса, мощният гръм повалил две от тях.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.