Гръм падна на стадион „Дунав“ в Русе и порази две 11-годишни деца, едното от които е издъхнало, съобщи за БТА Стела Кръстева от пресцентъра на Университетската болница „Канев“, пише Дир.бг.

Сигналът за инцидента е подаден около 19:20 ч. тази вечер. По първоначална информация децата са били на тренировка на детския футболен клуб в едно от помощните игрища на стадиона, когато завалял силен дъжд с гръмотевици. Докато тичали към навеса, мощният гръм повалил две от тях.

На място веднага са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Децата са били с тежки изгаряния.

Едното е транспортирано в УМБАЛ „Медика“, а другото – в Университетската болница „Канев“ в града. Второто дете е било в състояние на клинична смърт – без сърдечна и дихателна дейност. Въпреки усилията на два реанимационни екипа, които са направили всичко по силите си, то не е било спасено, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение пред БТА.

За днес в Русе е в сила жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури.

През юли 8-годишно дете беше ударено от мълния на плажа в Бургас. В състояние на клинична смърт то бе откарано в УМБАЛ Бургас, където бяха предприети спешни реанимационни действия. Детето беше поставено в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. За щастие се оказа, че няма поражения върху мозъка и последваха няколко седмици на възстановяване. При изписването му от болницата лекарите отбелязаха, че детето е оцеляло благодарение на адекватната първа помощ, която родителите са оказали.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.