Повече от двадесет деца от Долна Студена преживяха незабравими моменти в ролята си на мастър шеф, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Момичетата и момчетата направиха първите си стъпки в сладкарското изкуство. Кулинарното изпитание беше заключителната среща на тийнейджърите в инициативата на местното читалище „Лято в библиотеката“. В продължение на повече от два месеца група ученици осмисляше по нетрадиционен начин свободното си време. Сред ентусиастите имаше не само местни деца, но и техни връстници от различни краища на страната и чужбина, дошли да прекарат лятната ваканция при баба и дядо.
„Всички участници се опитаха да месят тестото на сладките. Любопитен е фактът, че по-голямо желание да покажат кулинарни заложби проявиха момчетата. Може би в някой от тях се крие талант на истински мастър шеф“, сподели секретар на читалищното настоятелство и организатор на „Лято в библиотеката“ Марияна Петкова.
Децата предварително разровиха тефтерите с рецепти на своите баби и прабаби. Погледите на почти всички беше привлечен от „черешки“ и „скалички“. След като кулинарните изкушения бяха завършени всички седнаха около масата, за да направят дегустация на сладкишите. Чиниите за броени минути останаха празни, защото малките сладкари искаха да се похвалят и да покажат сътвореното на своите роднини и близки.
„Всички оставаме с надежда до следващото лято, когато ще се включим в нови предизвикателства и преживявания. Важното е, че участниците в групата вече сме истински приятели и успяхме да бъдем заедно и да работим в екип“, каза на раздяла Андреа Пламенова, която след броени дни отново се връща к родителите си в Германия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.