Деца от ДГ „Васил Левски” проведоха открит урок за безопасно движение на пътя в СУ „Димитър Благоев”, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Урокът бе по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и тази година е под мотото „На пътя животът е с предимство“. По този повод, децата от четвърта група „Лъвчета“ и част от трета група на ДГ „Васил Левски“ посетиха площадката по БДП на СУ „Димитър Благоев“. Техните госпожи –Гинка Топалова и Ася Любенова бяха подготвили открит урок по безопасност на движението по пътищата. Полицейски патрул на РУ – Свищов посети децата и провери дали знаят правилата за движение. Директорът на СУ „Димитър Благоев“ – Цветанка Кирова поздрави лъвчетата и ги покани в училище да се запознаят лично с РОБО 3 – Смарт робот, който обяснява правилата за движение, пее и танцува. С дистанционното управление малчуганите го заведоха по най-безопасния маршрут до сградата на училището му, като по този начин упражниха отново правилата за движение, посоките и ориентацията. Не пропуснаха да изтанцуват и няколко РОБО танца. Малките лъвчета се разходиха по коридорите на училище, посетиха класни стаи и училищната библиотека, където ги очакваше сладка изненада. Те раздадоха на учители и минувачи флаери „Животът е с предимство! Карай внимателно!“.

Снимки ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.