Всички знаем, че климатично Свищов е мъглив район, но за жалост мъглата обхваща и други сфери! То, мъглата и мълчанието си приличат – намалена видимост, виждат се само силуети, които доказват, че има нещо, но не е ясно какво.
Уточнявам – иде реч за темата на деня с която ни заливат всички медии. 46 жертви от нелепо ПТП, а ние тук вече толкова години се радваме на късмета, че не ни спохожда това по прословутия републикански път II- 52 ! Само, че късметът е до време..
Любопитно ми е дали нашите местни фактори и АПИ си правят съответните изводи от нещастието? Ще бутнат ли поне маркировката, знаците, ще поставят ли камери за контрол на движението, да не говорим за изправяне недъзите на трасето?! Известно е, че след всеки значителен инцидент се вземат мерки, но защо не се разменят предварително местата, за да не се случват нежеланите последици?
И директно към кмета д-р Генчев – явно, че защитаваната от Вас теза за лична отговорност и спазване правилата на движението не е достатъчна! Вече от години пиша по темата и защитавам тезата за несъвместимостта на републикански път и две улици покриващи поне ¼ от територията на Свищов, а ако това е невъзможно в момента, да се вземат превантивни мерки и планира окончателното кардинално решение с изграждане на обходен път. В резултат – нищо или мъгла и ослушване!? Твърдя, че проблемът е цивилизационен! Свищов не може да се развива по такъв начин и концепция! Крайно време е ръководството на общината да излезе с ясно становище за перспективите на града извън прословутия и нереалистичен ПИРО!?
И за неплатените клакьори, които вероятно с години не са посещавали тази част на града и не познават реалната обстановка а само оригиналничат: Това не е графомания, а болка! Не може да ампутираме крайник на града и да очакваме той да не се влачи, а да спринтира! Нереалистично очакване или по- точно поредната мъгла и ослушване!!!
Вилдирас ЕНЧЕВ

Бел. на ред. Заглавието е на Актуално Свищов, текстът е публикуван от автора във социалната мрежа фейсбук.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.