През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще започне и постепенна промяна на времето, пише Дир.бг.
Днес денят започва с незначителна облачност, но в следващите часове ще се развиват купести облаци и след обяд над западните и югозападни райони ще има гръмотевични бури и краткотрайни валежи.
Дневните температури ще достигнат 30 до 34, 35 градуса, като най-горещо ще бъде на североизток.
През нощта все още на места в западните райони ще има превалявания с гръмотевици, но явленията ще стихват. Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 21 градуса.
Утре ще се развива купеста облачност и на много места в Западна България ще превали и прегърми. Ще има и райони с интензивни валежи. Максималните температури ще са от около 28 градуса на запад до 34 градуса в източните райони. По морето ще духа до умерен вятър от изток.
Въпреки, че август е към края си, лятото в Европа продължава, с температури около и над 30 градуса в повечето места, както и слънчево време в много от европейските столици.
Повече облаци и слаби краткотрайни валежи ще има само на места на север и запад, а на Балканите, в западната част на полуострова ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, но ще остава топло.
В сряда вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици има над цялата страна, но отново по-значителни ще бъдат явленията на запад и на места в централните части. Температурите все още ще остават високи, от около 27-28 до 33 градуса.
Плавното понижение на температурите ще продължи и в четвъртък, когато дневните стойности в повечето места ще са от 26 до 31 градуса. Ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевици на много места в страната. Ще се появи и усили до умерен вятър от североизток и изток.
Значително по-хладно, с променлива облачност, временно намаляваща в някои райони след обяд, както и с превалявания от дъжд, ще бъде времето в петък. Ще духа слаб североизточен вятър и температурите ще са от 19-24 градуса в северните райони и по високите полета до 28-30 в крайните южни райони.
В събота краткотрайни валежи ще има главно около планините на юг. След обяд облачността ще намалява до незначителна и слънчево време. Дневните температури ще бъдат от 22, 23 до около 28 градуса.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.