Още с първото си издание инициативата „Лято в библиотеката“ привлече повече от двадесетина деца в НЧ „Пробуда“ в Долна Студена, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. До края на лятната ваканция всяка седмица малчуганите ще огласят със звънките си гласове читалнята и залата на читалището. През свободното си време те не само ще четат книги, но и ще имат възможност да играят на открито, да спортуват, да изявят творческите си заложби и таланти.
„Опитваме се да осмислим ваканционните дни на децата. Те не бива по цял ден да стоят пред мониторите на компютрите или дисплеите на телефоните. Игрите, разходките и състезанията ще им дадат нов стимул за общуване“, сподели Марияна Петкова – секретар на читалищното настоятелство. Участниците бяха поздравени и от кмета на селото Николай Николов.
Всяка сряда организаторите са предвидили различни забавления и развлечения. Всички участници в срещата още в самото начало подготвиха послания с положителни думи към връстниците си. Приказката „Патилата на дядо Пейо“ се оказа първото предизвикателство пред малчуганите. Те трябваше да подготвят рисунка на любимия си герой. Първата сбирка завърши с минитурнир по канадска борба. В надпреварата активно се включиха не само момчетата, но и момичета, които искат да са първенци във всяко начинание.
Всички участници ще се включат в изрисуване на оградата на местното кметство. Идеята е да се получи една голяма композиция, изрисувана от детските ръце.

Снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.