Победа с 3:1 записа „Лозен 1924“ (Сухиндол) над основния си преследвач тази пролет „Изгрев“ 93“ (Царевец) в среща от 13-ия кръг на Елитната областна футболна група, пише Борба. Така 6 кръга преди края на сезона селекцията на Веселин Геновски има вече девет точки аванс на върха в класирането. Мачът се игра на стадиона в Михалци поради започналия ремонт на този в Сухиндол, пред многобройна публика, като сред зрителите бе и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев. Гостите имаха кадрови проблеми, отсъстваха основни футболисти, но дадоха сериозен отбор на домакините. Недотам равният терен затрудни и двата отбора, но въпреки това показаха доста добри неща. Срещата тръгна с опасна атака на тима от Царевец и последвал бърз отговор с пробив отляво на Георги Иванов и пас към Мартин Иванов, който обаче стреля във външната страна на мрежата. Прехвърчаха и първите искри, като по един бранител от двата тима рано бе оцветен в жълто. До почивката сухиндолци създадоха няколко сериозни заплахи за вратата на съперника, чийто страж Кристиян Николов се справи отлично. На висота бе и Станимир Палев, извадил в 45-ата минута топката от долния си десен ъгъл, изпратена там от Йоаким Ченков.
Втората част тръгна с рейд отляво на Георги Иванов и отличен пас към Иван Иванов, който засече топката за 1:0. Офанзивният халф на домакините обаче трябваше са напусне принудително терена в 53-тата минута, след като получи червен картон.
Независимо от численото неравенство сухиндолци продължиха да играят открито и мачът продължи да е двуостър. В 71-вата минута Радослав Спасов бе изпуснат и с отсечен удар не остави шансове за Палев – 1:1. Седем минути по-късно Иван Иванов с красив плонж вкара за 2:1, а в 84-тата минута бърза контра на сухиндолци бе завършена от Мартин Иванов с решително попадение за 3:1.
„Лозен 1924“ е лидер с 32 точки, без загуба до момента, втората позиция е за „Изгрев 93“ с 23 точки, третата – за „Левски 1986“ с 22 точки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.