Голмайсторът на „Академик“ (Свищов) Лилиян Маринов е започнал подготовка с „Етър ВТ“. 24-годишният атакуващ халф е лидер на „студентите“ и с 12-те си гола е сред водещите стрелци през миналия сезон на Северозападната Трета лига, пише вестник „Борба“.
Той е син на известния Йордан Маринов, който навремето стана първият български футболист, играл и за четирите столични гранда ЦСКА, „Левски“, „Славия“ и „Локомотив“. Лино Маринов е роден на 30 август 1997 г. и е висок 193 см. Юноша е на „Академик“, но минава през школите на „Тотнъм“ (Англия), където е в негов сателитен отбор, и на „Лудогорец“, а от 2014 г. е в мъжкия отбор на „студентите“.
„Целта през изминалата кампания беше да подмладим отбора, интегрирайки местни юноши. Заложихме на тези момчета, които година по-рано завършиха на пето място в първенството на юношите старша възраст. И през току-що завършилото първенство вече трябваше да са титуляри в мъжкия състав. В него, с изключение на капитана Иван Ганев и 24-годишния Лилиян Маринов, всички останали са на възраст от 16 г. до 21 г. Доверихме им се. Освен обаче да се развиват и да бележат израстване като отбор, им се наложи да се борят за спасяване на тима от изпадане. Издържаха психически и нагледно показаха, че имат потенциал. Изминалият сезон беше изключително полезна школа за тези момчета. Характер се гради с преодоляване на трудности, а те преминаха през много такива във въпросния период. Малцина им вярваха. Най-важното е обаче, че накарахме тези деца да останат във футбола. Вече мечтаят за играта и за по-добри резултати. Предстои ни работа“. Така старши треньорът на „Академик“ Росен Илков коментира отминалия сезон.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.