„Това е висока награда за всички медицински сестри! Нали знаете – една птичка пролет не прави. Радвам се и благодаря на всички колежки, които се включиха в кампанията да спасяваме човешките животи!“. Това коментира пред Актуално Свищов медицинската сестра Лидия Македонска, която получи приза „Достойните българи“ за самоотвержената си работа в ковид отделението по време на първата вълна на болестта.
44 години е отдала Лидия Македонска на професията – медицинска сестра. С прекъсвания от две години в периода 1998 – 2000 година, когато работи в Либия, е неизменна част от персонала на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“. Започва трудовият път в Детско отделение, след това е Старша сестра на Хирургично отделение. В момента временно изпълнява длъжността Главна медицинска сестра.
Какво за Вас е професията?: „За мен професията на медицинска сестра означава много! Обичам си професията. Това е една благородна професия да помагаш на хората“, заяви сестра Македонска.
Попитана какво ще каже на хората, които се колебаят да се ваксинират срещу ковид, отговори: „Следя процеса на ваксинирането, защото самата аз участвам в него по време на зеления коридор. Много често разпитвам пациентите дали са ваксинирани, дали не – прави ми впечатление, че по-голямата част от тези, които не са ваксинирани боледуват. Наистина е хубаво да се ваксинират хората. Има и ваксинирани, които изкараха болестта, но сравнително по-леко. Аз самата съм ваксинирана“.

Александър ШАБОВ, Сн.: авторът

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.