За Актуално Свищов Николай Константинов /Зонито/ – живата история на Академик, а и на спорта в града на Щастливеца, подготви материал, в който представя накратко футболистите, които са били лидери на отбора през седемте десетилетия от неговото съществуване. „Това са тези футболисти, които не задължително са били капитани на отбора. Но със своето присъствие на терена, с играта си, а и с авторитета си са помагали на Академик”, споделя доайенът на спортната история на Свищов.

Людмил Михалков от Перник. Изключителен техник. Автор на победния гол срещу ЖСК Славия /Железничарски спортен клуб Славия-Локомотив/ за Купата на Съветската армия.
Йордан Бонев. Дясно крило. Бърз и резултатен състезател. Голмайстор на Северна Б РФГ 1969/70 – 19 гола.
Георги Даковски. Бърз и остър нападател. Добър реализатор с мощен удар. Достига сборния отбор на Б РФГ.
Петър Станков. Централен защитник. Национален състезател. Лидер №1 на отбора, стълб в отбраната. Добър изпълнител на свободни удари.
Петко Д. Петков идва от Берое /Стара Загора/. Голям авторитет. Първият българин излязъл в чужбина, играл в Австрия.
Николай Курбанов. Нападател, дясно крило. Много бърз и техничен. Национален състезател.
Веселин Евгениев. Железният защитник. Национален състезател.
Пламен Вълков. Изключително сърце. Голмайстор с важен принос за влизането на Академик в А РФГ.
/Следва/

 


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.