В Свищов се проведе Първи детски футболен турнир за „Купа Нове“ от 12 до 14 май, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Спортното събитие, което е във формат – 7, за деца набор 2014 година, се проведе по инициатива на Футболен клуб „НОВЕ“, който бе и основен организатор на спортното събитие. В първото издание на турнира взеха участие следните 8 отбора: Лато – Алеково; Левски – София; Лудогорец – Разград; V&R Academy – София; ЦСКА – София; Атлетик – Несебър; Берое – Стара Загора и Болярчета – Велико Търново.
Футболните срещи преминаха доста динамично и бяха изпълнени с много емоции, а за определянето на индивидуалните награди бе учредена комисия в състав: Валери Николов – дългогодишен спортен деятел, понастоящем зам.-председател на Общински съвет Свищов; Анатоли Дончев – делегат на турнира, дългогодишен професионален съдия и Ангел Ангелов – старши треньор на ФК Лато.
Комисията определи кои да са носителите на индивидуалните награди, които в края на турнира те бяха отличени както следва:
– За „Най-добър нападател“ бе награден Кристиян Йосифов, от Берое – Стара Загора;
– За „Най-добър защитник“ награда получи Александър Иванов, от ФК ЛАТО – Алеково;
– За „Най-добър вратар“ бяха отличени двама състезатели: Александър Денчев и Христо Георгиев, от ЦСКА – София;
– За „Най-полезен играч“ на Турнира бе определен Павлин Златков от ФК Левски – София, а на футболиста Ивайло Костов от ФК Лато – Алеково, бе присъдена индивидуална награда – тениска с автограф на състезателят на ПФК Лудогорец Кирил Десподов,
Наградите на трите отбора, класирали са на призовите места, бяха връчени от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, който отправи своето приветствие към всички участници и организаторите на Първия детски турнир за „Купа НОВЕ“.
На трето място в Първия детски футболен турнир „Купа НОВЕ“ – Свищов 2023-та се класира отборът на ЦСКА – София; второто място достойно беше извоювано от отбора на Берое – Стара Загора, а първо място достойно спечели тимът на Левски – София. Отборът победител подари на Георги Илиев, като един от собствениците на ФК Лато, тениска на отбора, в знак на признателност за чудесното домакинство.
Собствениците на клуба организатор – Георги Илиев и Илия Илиев връчиха на всички останали отбори, които не успяха да се класират в челната тройка, грамоти и медали за участието им в турнира, като не пропуснаха и Съдийската бригада от Белене, която следеше за стриктното и коректно протичане на всеки мач от турнира.