Ние се обявяваме против корупцията и разходването на държавен ресурс без отчетност и всеки, който иска да бъде част от това правителство или да остане в него, трябва да отстоява тези принципи с действия. Видяхме, че някои министри от „Има такъв народ” не са готови и за тях не е проблем това да доведе до падане на правителство.
Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова пред Нова телевизия тази вечер, цитирана от Агенция БГНЕС.
Това, което не се чу днес от г-н Трифонов са истинските причини защо трябва да се издърпват министри от кабинета. Аз не чух разумни аргументи, подчерта Бориславова и отбеляза: От Гроздан Караджов и Тошко Йорданов чух „пари, пари, пари, искаме пари”. Това, което ни е казвано за Караджов е, че той е един посредник. Слагали сме механизми за отчетност, до този момент можем да твърдим, че сме заложили правилните контролни механизми, допълни Бориславова.
Тя съобщи, че в рамките на утрешния ден законопроектът за КПКОНПИ ще бъде внесен. По-рано премиерът Кирил Петков съобщи, че Бойко Рашков е човекът, който трябва да оглави антикорупционната комисия, а подкрепа за това дойде и от страна на БСП.
Лена Бориславова заяви, че преговорите за РС Македония в момента се водят само и единствено от външния министър.
По думите ѝ кабинетът „Петков” ще подаде оставка тогава, когато оставането на власт е обречено. Все още имаме възможност да стъпваме напред, каза началникът на кабинета.
За нас управлението не е приключило. Ако „Има такъв народ” не се появят на лидерския съвет тази вечер, решението е тяхно, каза Бориславова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.