Весела Лечева, олимпийски и петкратен световен шампион, бивши народен представител и министър Весела Лечева напусна БСП, пише Борба.

Решението тя съобщила лично пред Областния съвет на партията в старата столица.

Един от стожерите на партията и една от най-авторитетните фигури в нея си тръгва след 22-годишно членство.

„Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите.

Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие.

Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си.

Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувстието на нацията.

През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит“, представя част от мотивите си Весела Лечева.

„За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път.

То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене.

Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България.

Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент – ГЕРБ.

В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната“, коментира още тя и допълва, че е имала крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резултатите.

Вместо това обаче се чули поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина.

Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас. То изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове“, сподели Весела Лечева. Тя добави, че не вижда „светлина в тунела“ за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.