Лазарки от Детска градина „Васил Левски“ посетиха Община Свищов и зарадваха служителите на общинската администрация. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

В навечерието на празника Цветница лазарки от ДГ „Васил Левски“ посетиха Общината, където извършиха празничен обред за здраве и берекет. Със своите песни, танци и наричания слънчевите малки момичета донесоха пролетно настроение сред служителите на общинска администрация, а домакините с благодарност ги дариха с яйца, парички и лакомства, които напълниха богато украсените им кошнички.

Като представител на общинското ръководство зам.-кметът Анелия Димитрова благодари на лазарките за усърдието, с което пресъздадоха българския обичай и каза: „Къща, в която са пели и танцували лазарки ще бъде честита. Благодарим ви за това настроение, което създадохте, защото с Лазаровден започват светлите празници, свързани с Възкресението. Благодаря на вашите учителки, че спазват традициите, нашите обичаи и празници, и ги предават на вас младите, защото само така можем да запазим нашата културна идентичност! Благодарим за емоцията, която ни донесохте и с която много ни зарадвахте!“.
Лазарки от ДГ „Васил Левски“ с обред за здраве и берекет в Общината