Общинската организация на пенсионерите град Свищов избра свое ръководство на отчетно-изборна конференция. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 15 март в зала 1 на Община Свищов се проведе отчетно-изборна конференция на Общинската организация на пенсионерите. По време на нея беше отдадена почит към паметта на покойния Патриарх Неофит, чиито мъдър живот и дело бяха дадени като пример за стремеж към единение и разбирателство между миряните.

На форума беше направен отчетен доклад на Контролната комисия за финансовото състояние на Общинската организация, както и гласувана сумата за членски внос. Присъстващите делегати, при необходимия кворум, избраха свое ръководство, с председател на Общинския съвет – Латинка Шопова, както и тричленни Контролен съвет и Етична комисия.

На конференцията гост беше кметът на Свищов Генчо Генчев, който поздрави присъстващите пенсионери с избора на новоизбраното ръководство и ги увери, че и занапред могат да разчитат на безрезервната подкрепа на Общината. Той пожела на възрастните хора много здраве, радост и успехи през новия творчески сезон.