Над 1000 случая на Covid дневно се отчитат в страната, информира главният държавен здравен инспектор на доц. Ангел Кунчев, съобщи БНР.
Той ще предложи нов пандемичен план, съгласно който здравните власти да предприемат мерки за безопасност.
Сред тях са носенето на маски, ограничаване на събирането и струпването на много хора на едно място.
Очаква се новите мерки да влязат в сила от понеделник, посочи доц. Кунчев:
„В началото на вълната сме, но вие виждате, че при един вариант на вируса, който се разпространява в пъти по-бързо, нещата се променят толкова бързо и толкова неочаквано, че ние трябва да имаме готовност за всяка ситуация. Аз виждам какво става и в други страни. В Гърция е доста по-висока заболеваемостта и, както виждате, те не въвеждат кой знае какви ограничителни мерки. Никой няма да тръгне да проваля туристическия си сезон или икономиката при тази сложна и без това обстановка, но все пак, на първо място, когато се взимат решения, включително от Националната здравноосигурителна каса, трябва да мислим за здравето на хората, след това – за пестенето на средства“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.