Глутница нападна 49-годишен свищовлия тази сутрин на улица Трети март. Това съобщи за Актуално Свищов потърпевшият Виктор Монев.

Екшенът се разиграл малко преди 8:30 часа тази сутрин. Мъжът карал колело, когато 6-7 кучета се хвърлили върху него. Това станало посока Била след бившия Химическия техникум.

Нахапаният сподели, че първо в Спешна помощ са му казали, да си купи ваксината. Това станало и едва след това раната му била обработена.

По думите на свищовлията това е втори случай в рамките на по-малко от 24 часа на същото място да стане лоша среща с четириногите. Вчера друг свищовлия е бил нападнат от животните…

За случая с нахапания свищовлия потвърди д-р Камелия Киринкова, началник на Филиала на спешна медицинска помощ в града на Щастливеца. От медицинска гледна случка случая не е спешен, поясни тя. На денонощие през нас минават над 50 души и ваксини се поставят при спешни и животоспасяващи случаи, допълни медикът. По думите й в подобни случаи е редно човек да се обръща към личния си лекар.