Кубрат Пулев победи Франк Мир при дебюта си в Triad Combat, при това с нокаут още в първия рунд. Българинът и звездата от UFC се биха в новия формат в Арлингтън, щата Тексас, а Кобрата се наслади на невероятен старт, след като успя да приключи мача в своя полза в края на първата част, пише Дир.бг.
По традиция Кобрата излезе на ринга под съпровода на „Притури се планината“ на Стефка Съботинова.
Българският боксьор доминираше от самото начало, като американския му съперник опита да спре мощните атаки на Пулев и да влезе в клинч, но това не му се получи и канонадата от удари на Кубрат не спря да преследва Мир през целия рунд.
Кубрат стигна до победата след серия от няколко удара, като сложи точка на спора благодарение на последователен ляв и десен, с които разклати съперника си, а още една комбинация, но този път от десен и ляв, доведе до край на мача.
Първоначално 42-годишният американец бе разклатен от серията на Пулев, а след това едва остана на краката си и се отпусна в ъгъла на триъгълния ринг преди съдията да прекрати мача.
По план мачът трябваше да се състои от девет рунда, състоящи се от две минути всеки, но българският боксьор сложи точка на спора след само 1:59 минути на ринга.
Макар битката да бе в нов формат, мачът влиза в професионалната боксова статистика и на двамата, като по този начин Кубрат вече има 29 победи в 31 мача, докато Мир все още няма успех и е с две загуби в два двубоя.
”Опонентът ми беше много добър, световен шампион по ММА, но днес аз бях много бърз, прекалено бърз за него и той просто не виждаше ударите. Това е невероятен нов спорт, може би нова генерация спорт за целия свят. Това е новото бъдеще. За мен беше удоволствие. Уважавам ММА и ММА бойците, но боксът е №1”, каза победителят веднага след мача, когато бе интервюиран от Ник Кенън, който бе един от водещите на събитието.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.