Възможностите за съвместни дейности на Детско-юношеската школа на Академик с Школата на испанския Хетафе обсъди Красимир Корсачки. Това стана днес на семинар провел се в София, организиран от испанската Ла Лига. Това съобщи за Актуално Свищов директорът на ДЮШ Академик, който зае поста в началото на месеца.

Семинарът бе много добре и професионално организиран. В него участие взеха представители на професионални клубове – Левски, ЦСКА, Лудогорец и др., коментира Корсачки.

Основните презентации са били от петима лектори от Испания. Сред обсъдените теми са били – как се изгражда бранд, развитието и стратегията Ла Лига да бъде конкурентен на Висшата лига или Първенството на Германия.

Другото интересно в семинара бе дигитализацията във футбола, презентация представена от представителя на Севиля. В клуба са разработили собствен софтуер за скаутинг и оценяване на футболистите. Начин за подбиране на футболисти за основния отбор, коментира Корсачки.

Представител на Хетафе е запознал присъстващите как с минимални средства може да се развие едни клуб.

По време на семинара Красимир Корсачки създаде и преки първи контакти. Един от тях е с Фондация спорт в България. С учредителя на сдружението Роси Маккий свищовският представител е обсъдил възможности за сътрудничество с Академик по проекти, които се реализират в България.

С директора на Школата на Хетафе Алберто Херас Красимир Корсачки обсъди възможности за съвместни дейности с Академик – гостувания на треньори и играчи под формата на кампове.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.