Красивата дипломатка Олеся Илащук ще е новият посланик на Украйна в София. Указът на президента Володимир Зеленски за смяна на досегашния първи дипломат на Киев Виталий Москаленко бе обнародван в края на работната седмица, пише Дир. бг.
На Бъдни вечер украинският президент Володимир Зеленски назначи нови трима посланици – освен в амбасадата в София, рокада беше направена и в Латвия, а в Бахрейн, където до момента е нямало посланик, вече е назначен.
Олеся Илащук, която поема поста от Москаленко, е родена в Чернивци, става ясно от публикация на украинското издание „БукИнфо“. Това е родното място и на холивудската актриса от украински произход Мила Кунис.
Красивата дипломатка е завършила университет в родния си град, а сама се хвали във фейсбук страницата си, че е клиничен психолог и семеен терапевт, съобщава „24 часа“.
Името на красивата украинска посланичка обаче е било замесено в корупционен скандал в Украйна, припомня изданието.
В периода 2010-2015 г. Олеся Илащук е била управител на фирмата за бижута „Джемма“. Именно заради тази компания бе съден за пране на пари бившия управител на пазара „Калинов“ Иван Ринжук. Той обаче бе оправдан по обвиненията, че е позволил магазини на „Джемма“ да работят без нужните разрешителни, припомна „БукИнфо“.
Олеся Илащук се е занимавала и с търговия на едро с компютри и софтуер, твърди още украинското издание. Според авторите на публикацията новата украинска посланичка в София не е подготвена да заеме толкова висш пост в страна-членка на НАТО каквато е България.
Смяната на посланика на Украйна в София става веднага, след като България отпусна оръжейна помощ на воюващата с Русия държава. Българската помощ обаче бе засекретена и със сигурност не включва желаниете от Украйна гаубици и ракетни системи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.