За пета поредна година в началото на септември ще се проведе Персина Фест с подкрепата на община Белене. Това съобщиха за Актуално Свищов организаторите на събитието. Главни организатори на събитието са трима ентусиасти, родом от град Белене – Николай Македонски, Милен Кунов и Даниел Мънев.

Бреговете на величествената река Дунав, до Дирекцията на Природен парк “Персина” ще се превърнат в страхотна фестивална зона. Любителите на клубната музика ще имат възможност да се насладят на красива природа, студени напитки и уникална храна в нетрадиционна атмосфера.

Тази година Персина Фест ще стартира на 1 септември и ще продължи 3 дни. Програмата на феста включва музикални изпълнения от ранните следобедни часове до зори. Голяма сцена с над 10 DJ артиста, творческа работилница за малки и големи, изключителна музикална селекция, свежи напитки и вкусни изкушения са само част от изненадите, които очакват всички, решили да се включат в тридневния музикален маратон. Горещата атмосфера е гарантирана от концерт на живо с енергийната бомба – Керана и Космонавтите.

Мощен старт на купона в петък вечер ще дадат Antonio Bozhinov, DJ Slav & DJ Bowax. Страхотен заряд на сцената ще донесе Daniil Stoichev със своето перкусионно шоу. На следващия ден зад пулта ще застанат DJ Buckshot & Shoira. По-късно в събота вечер очакваме едни от най-обичаните артисти от сцената за електронна музика в България – Dimo (BG) и Silver Ivanov. Зареждащи ритми от качествена фънк музика на грамофонни плочи се очаква в неделя с DJ JiJo, Mari Ana и DJ Ilko. Специалният гост на 3 септември от 22:30ч. ще бъдат енергичните Керана и Космонавтите.

Персина Фест съчетава в себе си природа, музика и свобода. Всички ентусиасти с приключенски дух могат да пренощуват под звездите – достатъчно е желаещите да носят палатка. Входът е свободен, а спомените безценни, обещават организаторите.