„Възраждане “ ще се яви самостоятелно на изборите, както винаги досега, каза по БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов.
„Целта ни е да спечелим тези избори. Към настоящия момент „Възраждане“ е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме“, каза Костадинов.
Тези данни, според него са от социологически проучвания.
„Разбира се, че сте чели други данни, защото социологическите агенции, по-голямата част у нас работят като социологически фирми и имат цел да подготвят общественото мнение за резултати, който някой е написал някъде“, каза той и заяви, че винаги резултатите на „Възраждане“ социолозите ги представят два пъти по-малки, отколкото всъщност са.
Заяви, че ще спечелят изборите с обещанието: „че няма да се променяме и това, което сме правили досега ще продължаваме да го правим. Ние много обещания не даваме. Ние имаме дела, с които показахме последните 8 месеца, откакто бяхме в НС, че всичко, което сме обещали да направим, го направихме. Имахме 53 законопроекта, внесени в НС, с което се превърнахме в най-продуктивната парламентарна група в парламента, въпреки че бяхме най-малката“.
Категоричен е, че не е възможна голяма патриотична коалиция, както предложи ВМРО, защото по думите му „ВМРО е част от престъпния бивш управляващ режим на ГЕРБ“.
„Хората, които претендират да са патриоти, не бива да бъдат обвързани с корупционни практики или с управления, които продават българските национални интереси, както го правят от ВМРО. Нямат нищо общо с патриотизма и няма как да има такава коалиция, защото единствената българска национална организация е „Възраждане“, каза той.
По темата с „Газпром“ заяви: „Позицията на „Възраждане“ е позицията на всеки един нормален гражданин, че трябва да има газ, а газът не се влияе от евроатлантически ценности, защото те не топлят. Очевидно е, че българското правителство действаше в абсолютно чужд интерес, в интерес на САЩ. Направи се всичко възможно зависимостта от „Газпром“ да се превърне в зависимост към САЩ от производство на ток“, каза Костадинов.
Каза, че и служебното правителство не е самостоятелно.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.