Неприятна загуба с 2:0 претърпяха футболистите на „Академик“ при гостуването си в Полски Тръмбеш за мач с местния „Янтра“, съобщи официалната страница в социалната мрежа фейсбук на „студентите”.
С по-настоятелна игра и по-дълго задържане на топката от страна на Академик започна срещата от XVII кръг на Северозападната Трета лига. Първото по-сериозно положение се откри пред Лино Маринов, който не успя да прехвърли вратаря на домакините при една не добре изчистена топка, след неразбирателство в защитата на Янтра. Домакините отвърнаха с изстрел от средна дистанция, който за малко не попадна във вратата на Академик, пазена от Виктор Владимиров.
След 15 минути игра се наложи принудителна смяна в състава на Академик, когато неприятна контузия в коляното, попречи на капитана на „студентите“ Стефан Трайков да продължи срещата и той бе изнесен от стадиона на носилка. Още няколко остри сблъсъка наложиха намесата на лекарските екипи, което пък доведе до чести накъсвания на първата част, в която гол така и не падна и двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.
Също с натиск на Академик започна и втората част, като на почивката се появи и младата надежда на студентите Божидар Матеев, което подсказа за намеренията на треньора Росен Илков да търси трите точки в мача. Последваха няколко остри и опасни атаки на „студентите“, но гол така и не падна. За сметка на това домакините заиграха по-твърдо и настоятелно, прехвърляйки играта основно в центъра на терена, където преобладаваха острите единоборства и битките. И тъкмо когато зрителите очакваха двата отбора да си разделят точките, центриране от левия фланг на домакините бе засечено неспасяемо с глава във вратата на Виктор Владимиров. В добавеното от съдията допълнително игрово време, свищовските „студенти“ се хвърлиха напред да спасят точката, но буквално в последната секунда на мача, бърза контра на домакините бе успешно завършена с диагонален удар за крайното 2:0.
С този мач се сложи краят на есенния полусезон, в който Академик записа поредица от слаби мачове и остава да зимува на едно от последните две места в групата.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.