На 19 декември 2023 г. (вторник) от 18.30 ч., в салона на Свищовското читалище ще се състои коледен концерт на Маргарита Хранова, с участието на възпитаници от Школа за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“. Това съобщиха за Актуално Свищов пресцентъра на Общината.

В последните няколко години, по инициатива на кмета Генчо Генчев, стана традиция популярни български изпълнители да гостуват в Свищов по случай коледните празници. Тази година специален гост ще бъде едно от най-големите имена в българската популярна музика Маргарита Хранова.

Желаещите да присъстват ще трябва да си купят билети от Туристически информационен център в Свищов, намиращ се в сградата на читалището. Със символичната сума от 10 лева за билет, публиката ще се включи в дарителската кампания „Добро за Свищов“, средствата от които ще постъпят в едноименния фонд, учреден от кмета на общината. Освен с дарения, фондът ще се поддържа от ежемесечни финансови вложения, които лично кметът, общинските съветници от ГЕРБ, директорът на общинската болница и директорите на останалите общински предприятия ще отделят от трудовите си възнаграждения.

Средствата от фонда ще се изразходват изцяло и само за родолюбиви начинания в обществена полза като например: реализиране на проекти в сферата на културата, образованието, спорта и др.; стимулиране (подпомагане при необходимост) на изявени ученици и таланти; учредяване и участие в благотворителни акции; опазване на културно-историческото наследство; благоустрояване на градската среда, обособяване на красиви пространства, възстановяване на знакови места и символи, изграждане на полезни съоръжения и др.