Писателят Константин Динков – Льони предлага да бъде издигнат пилон с българското знаме на хълма Калето, научи Актуално Свищов. По същество дългогодишният капитан предлага да бъде възстановен пилон, който е съществувал преди години на Калето.

Скъпи съграждани от град Свищов, в навечерието сме на нашия голям празник „Свищовски лозници“. Отдавна имам идея да ви предложа да издигнем един пилон с нашия трибагреник, какъвто имаше преди доста години на нашето велико възвишение – Калето. Националният ни флаг се развяваше гордо полюшвайки се от речния бриз на величествената река Дунав. Калето, това е единственото голямо възвишение от Железни врата до устието на реката, което се откроява на всички посоки. Написал съм доста за това възвишение, надвиснало като орлица над реката.

Приятели, предлагам да изберем инициативен комитет за набиране на средства за това начинание. Мисля, че сумата не ще е голяма и според мен този пилон трябваше да бъде построен по инициатива на нашите предишни и настоящи ръководства на града ни. Пари се харчат за много излишни неща, но на никого не е дошло на ум за една такава инициатива. Чета, че в страната ни има построени в други градове такива пилони. Надявам се, че все някой ще поеме ангажимент с тази инициатива. Вярвам, че всеки наш съгражданин и гост на красивия ни град ще бъде горд, че е българин като види развяващия се български флаг. Поздравявам ви и ви пожелавам приятни изживявания през големия празник на Свищов. Очаквам вашето мнение – да го има, или не този пилон.