88-годишният капитан Константин Динков – Льони пише нова книга, научи Актуално Свищов. Тя е своеобразно продължение на неговата книга „Свищовските зевзеци, особняци и чудаци“. Ето какво сподели авторът за новата си книга:
„Трудно, но взех решение да напиша нова книга за нашите свищовски зевзеци, за тези наши уникални улични артисти. Техните издънки нямаха край, те ни развеселяваха всяка вечер пред кино „Алеко” на централния площад. Техните епизоди ни караха да се смеем от сърце, до захлас. Те никога не повтаряха своите сценки, не мога да намеря друга дума, но ще кажа, че бяха уникални. Ще започна новите епизоди с „Имало едно време”, защото новото поколение не познава тези наши съграждани, а вероятно не са чували за тях, за незабравимите ни чудаци, но ние от старото поколение ги помним и никога няма да бъдат забравени от нас. Първата ми книга за тях, „Свищовските зевзеци, особняци и чудаци” имаше огромен интерес сред свищовлиите, особено сред тези, които живеят в други градове или в чужбина. Поради този интерес я преиздавах четири пъти. Много съграждани ме питаха, защо не напиша още една книга за тези наши незабравими улични артисти. Доста се колебах да го направя, защото годините ми са много, пък и дали ще успея да я завърша докато съм на тази земя. Но не мога да устоя и на моето желание да направя това. Ще опиша много нови сценки, докато не съм ги забравил, сценки на нашите незабравими и талантливи зевзеци с техния завладяващ хумор. Ще ги предоставя на вас, за да оцените таланта на тези уникални наши зевзеци от близкото ни минало.
Приятели, трудно е днес да издадеш книга, защото е скъпо, а няма и спонсори, които да помогнат. Всичките си книги съм издал с моите скромни спестявания и с финансовата помощ с малки суми на някои мои приятели и почитатели. Благодаря на тези мои приятели, които ми помогнаха за издаването им. Имам още две книги за издаване, но трудно се събират средства за това. Преди време отправих молба във фейсбук за събиране на средства, но отклик не получих. Не се обиждам, пък и нямам право, защото днес животът ни е много труден“.
Ваш искрен приятел:
Константин Динков – Льони