Над 900 делегати от цялата страна ще се включат в заседанието на 50-ия конгрес на БСП днес. На него ще се обсъди оставката на председателя на партията Корнелия Нинова. Форумът бе свикан от Националния съвет на партията през ноември миналата година, припомня вестник „Сега“.
Дневният ред на заседанието предвижда политически доклад на Националния съвет за парламентарните и президентските избори през 2021 и идейно-програмното и организационно състояние на БСП и определяне на мерки за развитие. Друга точка от дневния ред предвижда констатиране прекратяването на правомощията на председателя на БСП. Делегатите ще разгледат и решение за стартиране на кампания за пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП. Досега намерения да се състезават за председателския пост са заявили Корнелия Нинова и Крум Зарков.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.