Празничното настроение вече е като постоянен спътник на жителите на Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Независимо от ниските температури стотици, малки и големи се събраха в центъра на населеното място, за да дадат старт на празничното броене в очакване на коледните и новогодишните празници. Преди да бъдат запалени светлините на елхата и празничната украса деца от местното училище изпълниха популярни народни танци. Празничното настроение се допълваше от ароматния чай и бонбони.
В Караманово беше даден официален старт и на благотворителна кампания. Инициатори на акцията за дете в нужда са общинската администрация в Ценово, кметството в Караманово, местното читалище и училище. „Учениците от ОУ „Христо Ботев“ се ангажираха да изработят коледни картички. Събраните средства от продажбите да бъдат предоставени за лечението на двегодишната Нурджихан, която е с вродени малформации. Всеки, който пожелае може да направи поне едно добро дело. Картичките ще бъдат изложени до Бъдни вечер във фоайето на кметството“, уточни читалищният секретар Петя Герасимова. Инициаторите на благотворителната акция са обнадеждени, защото за по-малко от час бяха продадени повече от 70 картички.
С тежък чувал на рамо, пълен с подаръци за послушните деца, на площада в Караманово дойде Дядо Коледа, придружаван от Снежанка. Всички посрещнаха добрия старец с бурни овации. Кметът на селото Бисер Блажев сподели, че в навечерието на най-светлите празници отправя сърдечни пожелания за здраве, мир и благоденствие. „Коледа носи усещането на нещо свидно, за семеен уют и тържественост, за топлота и обич. Време, когато отваряме сърцата си за доброта, почитаме традициите и ставаме смирени, а щастието влиза във всеки дом“, сподели кметът на населеното място.
Едновременно с игривите пъстроцветни светлини небето над Караманово се озари от многобройни фойерверки и празнични салюти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.