Големите румънски градове не изневериха на традицията и въпреки пандемията организираха ежегодните си коледни базари. Община Букурещ даде старт на зимните празници на 26 ноември, когато на Университетския площад в града тържествено беше открит коледният базар, а точно в 18:00ч. по булевардите на румънската столица светнаха празничните светлини, пише https://times.bg/.
В периода 26 ноември – 26 декември на площада пред Букурещкия университет Отдела за творчество, изкуство и традиции към Община Букурещ (Creart) организира базар, превърнал се вече в символ на града – Bucharest Christmas Market, който има за цел да събуди коледния дух на млади и стари. Събитието се организира за 14-та поредна година.
Коледният базар ще отваря врати за посетители всеки ден от 12:00 до 22:00, а събота и неделя от 10:00 до 22:00. Организаторите са се погрижили и за коледното дърво, което е издигнато на същия площад и е с височина от 15 метра. То е неживо, т.е. направено е от екологични материали и ще бъде използвано повторно през следващите години.
Хлапетата пък могат да очакват пристигането на Дядо Коледа на 17 декември, когато той ще седне и изслуша желанията на всяко едно от тях. Тъй като базарът се провежда в контекста на нестихващата пандемия, влизането в него ще се извършва срещу билет. Така ще се следи за броя на посетителите до санитарно допустимия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.