Всяко семейство, което живее в Новград получава картичка с пожелания за настъпващите коледни и новогодишни празници. Изненадата е подготвена от работещите в Народно читалище „Христо Ботев“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Всяка картичка е ръчно изработена и съдържа послание към всеки член от домакинството. Под сръчните пръсти на двете служителки са изработени точно 316 картички, толкова са обитаемите имоти в населеното място. Надписани са и толкова пликове до получателите. Читалищните работници вече започнаха да доставят коледните изненади до домовете и досега са обиколени повече от половината адреси. „Опитваме се коледния дух да достигне до всеки дом. В селото живеят немалко възрастни и самотни хора. Те със сигурност ще се зарадват на благотворителния жест“, сподели Десислава Симеонова – секретар на читалищното настоятелство. По този начин читалището напомня за себе си и че в условията на пандемична обстановка работи в името на хората.
Изработването на картичките с коледните и новогодишни пожелания отне на двете служителки близо месец. „Предварително събрахме информация за всеки жител от селото. Не сме пропуснали дори и новородените деца. Така всеки ще се почувства специален“, допълва читалищният секретар. Веднага след началото на разноса по домовете много от хората по телефон или в социалните мрежи благодариха за жеста на добротворство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.