Старите кучета хвърлиха въдицата и новобранците я налапаха. С отмъстителна наслада бившите управляващи от ГЕРБ пуснаха новите депутати по пързалката, пише „Сега“. Опитаха се да внушат, че младостта е порок и че за предпочитане е техния цинизъм, маскиран като парламентарен опит.
И започнаха с подлагането на динените кори. Първо за тока, парното и водата. Само дни преди това, на старта на новия парламент, ГЕРБ обещаваха да са опозицията с конструктивно поведение.
Гръб на неопитните депутати на Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да са коалиционните им партньори от БСП- вещи в парламентарния живот. Така, както Татяна Дончева и Мая Манолова крепяха несигурните новобранци от партията на Слави. Но от ляво не само не дойде съвет, а напротив- популизмът и властовият мерак на Корнелия Нинова изигра ролята на приятелски огън.
Новите звезди в политиката трябва да са готови за кръстосан огън от всички посоки, защото ГЕРБ не си е тръгнал от властта. ГЕРБ умело манипулират и горещата тема със зеления сертификат. Използваха разногласието между четирите партии в управлението и първи предложиха въвеждането му в парламента. А после – пълната му отмяна, за да гледат сеира между коалиционните партньори
Младите скочиха в дълбокото, бившите се опитват да ги повлекат и никой от тях не е за подценяване.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.