Традиционно в края на годината се отличават най-добрите спортисти, които през годината със своя труд и успехи са прославили Свищов!
Похвално е, че града на Щастливеца, който вече по данни на националната статистика вече, е под 20 хиляди население все още има млади хора, които активно се занимават със спорт. Не само се занимават, но и постигат успехи в страната и чужбина.
Но…
За пореден път Актуално Свищов поставя въпроса за организацията и начина за определяне на Спортист №1! ДЕБЕЛО подчертаваме, че никой не оспорва качествата и успехите на Стефан Петков, Марио Маринов или Борислав Борисов…
Въпросът е за принципен – кой назначава комисията, която да ОПРЕДЕЛИ най-добрите? Докато Общината имаше заместник-кмет с ресор спорт нещата бяха ясни – той определяше комисията от спортни деятели и представители на медиите. Те от своя страна ГАРАНТИРАХА, че определянето на Десятката не е на принципа „на всекиго по нещо“…
През годините за ресора спорт на „Цанко Церковски“ 2 отговаряха Емил Димитров и Борислав Борисов, поне „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“ има такива спомени. В момента поне според сайта на община Свищов никой от четиримата заместници на кмета Генчев не отговаря за спорта!
Иначе на отличените спортисти – честито! С пожелание да продължат да носят успехи за града.
Актуално Свищов