За по-малко от 72 часа на територията на община Свищов са възникнали общо 9 пожара. Това съобщи за Актуално Свищов главен инспектор инж. Светлин Михайлов, началник на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението. Огнените стихии в града са две, в. Александрово една, три в село Овча могила, и по един пожар в Козловец, Деляновци и село Драгомирово-1бр.

При пожарите са унищожени 10 дка широколистна гора и 180 дка сухи треви и храсти в Свищов. Гасенето на горския пожар продължи над 7 часа и се включиха 9 служителя от ДГС Свищов. В трудно достъпните места огнеборците достигнаха с модифицираното с помощта на ЗППК „Единство“ с. Червена, ППОК „Напредък – Студена“ с. Горна Студена и „ПЛАНИНОКС“ ЕООД Свищов УТВ –марка „Бобкат“, уточни огнеборец №1 край Дунав.

В Козловец беше унищожена стопанска постройка със 70 бали, в Деляновци покривна конструкция на жилищна сграда и над 200 дка сухи треви и храсти в село Драгомирово и Александрово.

В село Овча могила за последните 48 часа са възникнали 3 пожара, като 2 о тях доброволците от ДФ ВТ-47-01 при Община Свищов и Кризисен Център с. Овча Могила са ликвидирали самостоятелно, единия на главния път Русе – Плевен, а другия в селото. При третия пожар съвместно РСПБЗН Свищов и Кризисен Център с. Овча Могила са спасени 5 къщи и 3 стопански постройки.

Ръководството на РСПБЗН Свищов обръща внимание и призовават жителите на общината да бъдат изключително внимателни и отговорни в своите дейности.