„Борците срещу мафията“ сключват коалиция с мафията. „Продължаваме промяната“ вече съвсем спокойно може да се нарича „Продължаваме промяната с ГЕРБ“, ръка за ръка с Бойко Борисов ще правят промяна, кюлче с кюлче, шкавче със шкавче, пачка с пачка. Това е предателство спрямо хората на протестите.Това е предателство спрямо заявките и на двете основни политически сили.“

Това заяви Мая Манолова от Левицата в Денят започва по БНТ, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на лявото обединение. По думите ѝ Кирил Петков и Асен Василев дойдоха на политическата сцена съсзаявката, че ще демонтират модела ГЕРБ и Борисов, а хората са гласували за тях,за да не са ГЕРБ и Борисов, както и за да бъдат спрени и разобличени кражбите, да се види истината за язовирите, за Хемус. Според Манолова очевидно това няма да се случи. „Когато си в коалиция с мутрите, няма как да разобличаваш мутрите“ – беше категорична тя, а Борисов се е снабдил със застрахователна полица, че няма да бъде разследван.
„След тази измама с избирателите на двете най-големи формации ще настъпи краха на политическата система в този й вид, защото никой няма да вярва нито на ГЕРБ, нито на Продължаваме промяната и Демократична България.“

Мая Манолова призна, че за нея, за хората от Изправи се.БГ и Левицата, предателството на ПП-ДБ буди усещане и за личен провал, че дългогодишната борба с мафията, когато е имало шанс да се измете Борисов, впкрайна сметка води до връщането му на бял кон – изпран и почистен благодарение на ПП-ДБ и няма как хората да не се чувстват предадени.

Манолова коментира, че тази коалиция е предателство и за избирателитена ГЕРБ, които слушаха как ПП са вкарали посредниците и концесионерите в газа, повишили са цената му с 30%, как бензинът е с левче по-скъп, как Василев е продънил безнадеждно държавната хазна и е загробил страната с дългове.

Лидерът на Изправи се.БГ коментира, че очевидно договоркатаза правителство се е случила на тъмно и никой не е разбрал каква е цената на „поредния исторически компромис“ и дори депутатите от двете формации не са знаели за преговорите между ръководствата, защото само преди два дни обясняваха как ще предлагат правителство без участието на другите. Според бившия омбудсман, когато си дошъл с обещание за публичност и прозрачност, да сглобиш ротационно правителство натъмно, означава да създадеш демон.

По думите на Манолова Гешев е изиграл ролята на ускорител по сглобяването на тази ротационна коалиция. Това, което двете формации не можахада направят за месец и половина, се случи за 48 часа. Толкова е трябвало на Борисов,за да се откаже от първия мандат, който вече е бил сглобен, а фамозна пресконференция на Гешев е била и спирачката пред това Нинова да предаде своите избиратели и да влезе в коалиция с ГЕРБ. На този фон Мая Манолова иронично предложи:

„Като приключат с реденето на министрите в ротационния кабинет, спокойно могат да го занесат на Гешев, а не на Радев, защото той го ускори и го направи възможен.“

Като причина за това Манолова изтъкна явния страх от него и вероятното обещание от ПП да пазят Борисов.

По отношение на приемането на бюджета Мая Манолова коментира,че ако дойдат на власт с обещанията си за 3% дефицит, за не пипане на данъци, това означава замразяване на социалните плащания и че тежестта на кризата ще се носи от работещите бедни. И досега вместо да започнат разглеждането на бюджета, депутатите не правят нищо, за да заработят заплатите си от 11 000 лв. И миналата седмица водещите комисии дори не са започнали гледането на бюджета.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.