Близо 260 книги обогатиха лавицата на читалищната библиотека в Новград само за година, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентър на община Ценово. Новите попълнения са предоставени от дарители от цялата страна. „Забелязва се тенденция хората с добри сърца да се увеличават. Почти всички книги са нови или много добре запазени. Творбите са от различни жанрове и могат да задоволят интересите на читателите ни“, сподели Десислава Симеонова – секретар на читалищното настоятелство при НЧ „Христо Ботев“.
Благородният жест е от десет дарители. Повечето от тях са членове на различни групи в социалните мрежи, които подпомагат народните читалища. Даренията се дължат най-вече на изключителната активност на библиотекарката Цветанка Николова. Тя е един от най-ревностните членове на групата „Подари книга на читалище в беда“. От началото на годината дългогодишната библиотекарка е предоставила на читалището 68 книги, получени от различни райони на България. Примерът й се оказва заразителен за немалка част от нейните съселяни. От личната си библиотека Евгения Георгиева предоставя 81 книги. В дарителския маратон се включват Иванка Цветанова с 55 заглавия и Невена Андреева с 26 книги. Името на Николай Падалски е на най-щедрия дарител извън населеното място. Той е осигурил за фонда на библиотеката 30 книги.
По думите на читалищният секретар всички книги са обработени, а много от заглавията се радват на изключителен интерес от страна на читателите. Може да прозвучи като шега, но за нашумели заглавия в Новград се чака на опашка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.