Без публика ще се играят домакинските срещи на Академик до 30 септември от Северозападната Трета лига, научи Актуално Свищов. Това става след заповед на кмета на община Свищов във връзка с усложнената обстановка с К-19. По тази причина няма да се проведе и планирания за 9 септември детски турнир на игрищата на ОФК Академик. В същото време е в сила заповед на министър Кацаров, с която всички спортни събития са разрешени на открито с капацитет 30%, носене на маска и спазване на дистанция от метър и половина…
Иначе втора поредна година Свищов няма да празнува традиционния си есенен празник „Свищовски лозници”. Това става ясно от заповед на кмета и във връзка със започналата от 13 март 2020 година ситуация с вирусната истерия, свързана с К-19.

Със заповедта считано от 1 до 30 септември се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на община Свищов. Първа от тях е преустановяване провеждането на всички културни и развлекателни масови мероприятия (фестивали, традиционни събори в населените места, концерти и др.). Спира се провеждането на спортни събития, с изключение на мачовете и спортните състезания от Спортния календар (на открито и без публика).
Както се казва – Кацаров дава, Хазарта забранява!