За принос в развитието и спорта в община Свищов кметът Генчев отличи организаторите на Детски футболен турнир „Купа Нове“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Организаторите на проведения от 12 до 14 май в Свищов Детски футболен турнир за „Купа НОВЕ“ – Александър Караджов, Иван Караджов и Илиян Илиев бяха удостоени с почетната награда „За граждански заслуги“ – III степен, за принос в развитието и спорта в община Свищов. Отличията, които се присъждат с решение на кмета на община Свищов и на основание чл. 33, ал. 2 и 4, и чл. 46, ал. 1, т. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци и званията на Община Свищов, бяха връчени по време на турнира от кмета д-р Генчо Генчев, който приветства тримата мъже за тяхната ангажираност и съпричастност към развитието на спорта в община Свищов, насочени с грижа към младото поколение. Благодари им, за това, че през годините показаха устойчивост и с частни инвестиции създадоха спортно-техническа материална база, на която да тренира подрастващото поколение и с техни средства издържат и подпомагат два футболни клуба.

Градоначалникът поздрави организаторите за чудесния турнир и отправи благопожеланията си най-новото спортно събитие на Свищов да пребъде в годините.