Кметът Генчев е ползвал две командировки за по 20 лева до София. Това заяви по време на днешното заседание на ОбС Стефан Кирчев, финансист №1 на Общината, чу Актуално Свищов.
Думите на финасиста дойдоха след въпрос, поставен от Калин Костов по време на точката за приемане отчета за командировъчните разходи на кмета за полугодието. Тази стойност реална ли е, да не би да има грешка, попита съветникът.
Кирчев бе категоричен, че стойностите са реални – кметът е ползвал две командировки и е пътувал до София. Финасистът допълни, че за второто полугодие на 2021 година кметът Генчев не е имал нито една командировка.
От години е практика всички служители от кмет до обикновен служител, когато са в еднодневна командировка да не получават дневни. Това правило не важи за служебните шофьори на общината, допълни Кирчев. Той допълни, че разходите за транспорт минават по друго перо от бюджета.
Актуално Свищов обаче пита: След като кмета има две еднодневни командировки въпросните пари като какви са? От години нали не се изплащат дневни, които са в размер на 20 лева? Явно има нещо гнило… в Дания, както бе писал поетът…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.