Кметът на Свищов приветства изявени състезатели и треньора на СКК „Академик“ – Свищов за високи спортни успехи. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
По покана на кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, днес гости в Община Свищов бяха изявени състезатели на Спортен карате клуб „Академик“ – Свищов и техният треньор Митко Божанов.
Повод за срещата бе последното представяне на Ния Калушкова, Зарина Иванова, Веселина Кунова, Емануела Кунова и Божидар Ганев в Откритото балканско първенство по киокушин карате, проведено на 3 декември в София, където сред 500 бойци от 12 държави, всички те се представиха достойно. От първенството спортистите се завърнаха в Свищов с два златни, един сребърен и един бронзов медали, както и 5-то място в една от най-многобройните категории.
В своя кабинет кметът Генчев ги приветства за отличното представяне в последното първенство и за високите постижения през цялата изминала година. На основание чл. 33, ал. 2, 4 и 5 от Наредбата за символите, почетните знаци и званията на Община Свищов, за постигнати високи спортни успехи през 2022 година и издигане авторитета на спорта в община Свищов, той удостои с Почетна грамота всеки от изявените спортисти и техния треньор.
На срещата кметът подчерта, че Свищов се гордее с успеха на всяко едно дете, което жъне успехи в различни области и представя достойно родния град. Той благодари на младежите, че активно спортуват и се изграждат не само в спорта, но и като личности. Генчо Генчев поздрави и техния треньор, за това, че успява да развива клуба и създава атмосфера, която да увлича младите хора да спортуват с желание и разгръщат своя потенциал.
От своя страна, Митко Божанов благодари на Генчо Генчев и общинското ръководство за вниманието към ръководения от него клуб, в който тренират близо 100 състезатели, и изрази надежда доброто партньорство с Общината да продължи и занапред.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.