Официално днес бяха открити новите съблекални на игрището „Академика Спорт“, видя Актуално Свищов.

Събитието уважи кметът Генчев, който символично откри придобивката, която ще ползват най-малките възпитаници на Академик. Градоначалникът пожела спортни успехи на младите футболисти и техните треньори. Генчев поздрави ръководството на клуба, родители и спомоществователи, които за около седем месеца направиха възможно откриване на съблекалните. Вие показахте, че в града на Дарителите традициите са живи, заяви кметът. Той припомни, че управата на Общината полага усилия за развитието на футбола, най-популярния спорт, на територията на община Свищов и обеща Общината да продължи да помага на ДЮШ Академик.

Преди официалната церемония Христо Цветанов, заместник-председател на УС на ОФК Академик връчи грамота на Юзджан Алиманов за постигнати отлични спортни резултати и за участие в селекцията на Националния отбор по футбол U15.

Актуално Свищов припомня: Това е първи резултат на кампанията „Един за всички, всички за Академик“, която стартира в края на август миналата година е факт, видя Актуално Свищов.
Около 43 – 44 хиляди лева е стойността на ремонтните дейности, заяви пред Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик. Средствата бяха събрани от спомоществователи, възпитаници и приятели на клуба. Изключително активни бяха и родителите на деца от ДЮШ, които участваха с труда си начинанието да приключи успешно.
Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти хората, милеещи за развитието на детския спорт в града и региона. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца.
През изминалите седем месеца помощ дойде и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, днес ДЮШ „Академик“ има модерно съоръжение, подобрявайки условията за тренировки на децата. Клубът с над 73-годишна история и емблема на града на Щастливеца показа, че обединени – управата на клуба, родители и спомоществователи могат да реализират успешно една благородна кауза.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.