Това също е един от важните обекти, многократно е поставян въпросът за нарушените павета по него, дупките, които са се образували. Това заяви кметът Генчо Генчев за ремонта на площад Алеко, който трябва да се реализира през настоящата година. Това съобщи в интервю за вестник Дунавско дело кметът Генчо Генчев.

И ние ясно го виждахме, но за съжаление, в годините назад все недостигаха средствата. Сега сме готови да извършим частичен ремонт, няма да подменяме изцяло настилката, защото това е мнението на експертите. Площадът е изграден по комунистическо време, вложени са много материали, стабилна основа от бетон, здрави мраморни плочи. Видимо обаче е, че отделни паважни елементи са силно нарушени, дори липсват – те ще бъдат подменени.

За да придобие естетичен вид, мраморната настилка ще бъде почистена със специална техника. Освен, че реконструираме основния фонтан, ще изградим още четири водни съоръжения с ефектни светлини, които да създадат по-приветлив облик на цялото пространство.

Разбира се, ще озеленим площада, ще поставим нова паркова мебел. Надяваме се, да извършим и лека козметична реконструкция на фасадата на Кино Алеко, в часстта към площада, коментира още градоначалникът.