Кметът Генчев отчита 1357.64 лева командировъчни разходи, научи Актуално Свищов.

Отчетът е за периода януари – юни 2022 година. Очаква се бъде разгледан първо от икономическата комисия на местния парламент. Окончателно трябва да бъде приет следващата седмица по време на редовното юлско заседание на ОбС-Свищов.

За периода кметът отчита пет командировки – три в България до София, които са в размер на 752 лева. За периода градоначалникът има и две служебни пътувания в чужбина. Първото е до Истанбул, Турция – разходите за тази командировка са в размер на 216.79 лева дневни. Второто пътуване е до град Мамайа, Румъния – 205.35 лева са дневните за тази командировка и 182.50 лева за три ношувки.

На предходното заседание съветниците отделиха близо час дебат, обсъждайки отчета на кметските командировъчни за периода юли – декември 2022 година. Тогава кметът отчете 80 лева разходи за служебни пътувания.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.