Протестиращите в канадската столица Отава контролират ситуацията и са по-многобройни от полицаите, призна кметът на града Джим Уотсън, цитиран от БНР.
Десети ден центърът на Отава е парализиран от протеста на шофьорите на камиони, наречен „Конвой на свободата“, срещу задължителната ваксинация, което прерасна в движение против ковид ограниченията.
Според световните агенции демонстранти развяват нацистки флагове или знамена на Конфедерацията. Някои казват, че искат разпускане на канадското правителство.
Срещу четирима души са повдигнати обвинения за прояви на омраза и заплаха срещу публични фигури. Добре организираната блокада разчита на финансиране от Съединените щати, твърди канадската полиция.
В Канада протестите на шофьори на камиони преминаха от столицата Отава в Торонто, Квебек Сити и Уинипег, твърди в същото време БНТ. Протестите постепенно преминаха в движение срещу строгите ограничителни мерки в пандемията и управлението на премиера Джъстин Трюдо.
Към шофьорите на камиони се присъединяват мнозина извън бранша. В Торонто има засилено полицейско присъствие поради опасения от безредици. В центъра на града демонстрираха стотици здравни работници.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.