Знанието ще ни направи по-силни, а творчеството – по-вдъхновени. Това се казва в приветствието на кмета Генчо Генчев по повод 24 май, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Уважаеми дейци на просветата,
изкуствата и културата,
Поздравявам ви с 24 май – денят, в който се прекланяме пред великото дело на светите братя Кирил и Методий, на които дължим нашето национално самосъзнание и самочувствие! Благодарение на тях се гордеем със своя азбука и със своя неповторима културна идентичност в европейската цивилизация.

Този светъл ден е повод да се преклоним и пред съвременните будители, пред моралните и духовни учители на нашето време, които горят в съзиданието на българското образование и култура. Защото няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух, които са ни привели през трудните дни на духовна борба и възкресение. И пак просветата и култура ще ни изведат на пътя на новите хоризонти за развитие и просперитет на нацията ни.

Пожелавам на всички нас да бъдем повече самовзискателни в личното си духовно израстване, защото знанието ще ни направи по-силни, а творчеството по-вдъхновени!
Честити празник!