Успешна и ползотворна, вълнуваща и незабравима учебна година, пожела кметът Генчев в традиционния си поздрав към училищата на територията на общината.
Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
Мили първокласници,
Уважаеми родители,
Петнадесети септември е особено вълнуващ ден – ново начало, скъп празник, изпълнен със светли очаквания и вяра в бъдещето. Ден, в който всички ние – учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина – Училището. Днес цялата страна е озарена от детски усмивки и празничен звън, а нашите най-добри благопожелания са насочени към училищните колективи и към всички ученици.
Уважаеми учители,
Вашият труд ражда светлината, която е неизменен спътник в живота на всеки един от нас. Вие сте ключов фактор за формиране на интелектуалния потенциал на нацията ни, което определя мястото ни в световния прогрес. На този ден Ви пожелавам да съхраните силата на Вашия дух и богатството на българското училище – неговите възпитаници и нека тяхната любов бъде най-ценната отплата за труда Ви!
Скъпи ученици,
Пожелавам Ви успешна и ползотворна, вълнуваща и незабравима учебна година! Приемете новите предизвикателства в образованието като изпитание на Вашата воля и упоритост. Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта и вярвайте на своите учители, защото те са хората, които ще Ви помогнат да постигнете желаните цели.
Мили първокласници,
Днешният ден е най-емоционален за Вас, защото ще прекрачите за първи път прага на училището! Пред Вас се разкрива един непознат свят, изпълнен с предизвикателства, с нови приятели и учители. Вие започвате едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще е приказно лесно, но уверявам Ви, ще бъде интересно и полезно. Пожелавам Ви на добър час по пътя към познанието!
Уважаеми родители,
Децата са нашето общо бъдеще, всички искаме те да растат щастливи и образовани, да бъдат спокойни и уважавани, да се чувстват защитени в училище и в дома. Ние, които сме отговорни за тяхното образование, разчитаме на Вашата подкрепа и вярваме, че заедно ще осигурим на децата ни равен шанс за развитие и благоприятна среда за тяхното физическо и интелектуално израстване.
Честит първи учебен ден и на добър час!