Кметът на Свищов е отличен с национален приз от синдикатите на работещите в образованието. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Номинациите и отличията се определят на национално ниво, като за област Велико Търново са наградени кметовете на общините Свищов и Горна Оряховица.

Кметът на Свищов Генчо Генчев, бе награден от Синдикат „Образование“ към конфедерация на труда „Подкрепа“. Престижната грамота за постигнати високи резултати в съвместната дейност, личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство и за отличен социален диалог му бе връчена от Ценка Димитрова, председател на общинската структура на Синдиката.

Благодарност за добро социално партньорство в образованието и признание за положените усилия декларираха и от Синдиката на българските учители към Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Кметът Генчев изказа своите благодарности за получените отличия и сподели, че осма година образованието е сред водещите приоритети за ръководството, че в действията си местната власт в община Свищов винаги е била водена от това, да бъде създадена модерна среда за образование, обучение, работа и спорт. Образованието е най-важната стъпка към личния успех и затова усилията и действията на общинска администрация са насочени към укрепване на социалното сътрудничество между институциите.