Генчо Генчев, кмет на община Свищов от ноември 2015 година е първият, регистриран кандидат-кмет за Местни избори 2023 година, установи проверка на Актуално Свищов.

Регистрацията е от 21 септември, 17:48 часа според сайта на ОИК-Свищов. Генчев е кандидат на ПП Граждани за европейско развитие на България. Регистриран е от Кристиян Кирилов, упълномощен от Бойко Методиев Борисов.

Генчев, който влезе първи в битката за народната любов в края на октомври преди месец отново е първи – според регистрация от местните комисари, които ще проведат изборите след месец.

Към момента – месец и няколко дни преди вота официални заявки за кандидат-кмет има от Продължаваме промяната –Демократична България – Стефан Проданов, Българска социалистическа партия – Младен Лисичев и Има такъв народ – Емилия Цветанова.

Според заявките от партийните централи на национално ниво и Възраждане се очаква, да се включи в олимпийската надпревара с кандидат. Отделно злите свищовски езици говорят, че и т. нар. местени бизнесмени ще се опита да счупят свищовската “сглобка” от 2015, издигайки кандидат-кмет местен бизнесмен. Срокът дали това ще е факт е броени дни – след това останалите край Дунав ще слушат обещания за реки от мед и масло…

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.