Днес официално бе открита основно ремонтираната многофункционална Спортна зала „Свищов”. Лентата бе прерязана от кмета Генчев в присъствието на официални лица от управата на Свищов и представители на общински спортни клубове, видя Актуално Свищов.
Кметът Генчев благодари на Станислав Коев, собственик на фирмата изпълнител за качествено свършената работа. Пожела спортни успехи на всички спортисти и ги призова да пазят съоръжението. Присъстващите подрастващи спортни таланти на града бяха поздравени и от Кристиян Кирилов, председател на ОбС-Свищов.
След ремонта Спортна зала „Свищов“ определено е най-модерното спортно съоръжение в града и общината, 1,6 милона е стойността на проекта. Цялостно саниране на залата, изцяло ново отопление на цялата зала. Основно ремонтирани помещения за състезатели, треньори и т.н. Важен елемент от ремонта е конструктивното укрепване на северната част. Успоредно с това са изградени и трибуни и по този начин вече има 450 седящи места и толкова души ще могат да наблюдават проявите в Зала „Свищов“. Подменена е докрамата на цялото съоръжение. Осигурено е и ново обзавеждане и оборудване на цялото съоръжение. Наред с това има и ново енергоспестяващо осветление, ново озвучаване на залата.
Първата проява в изцяло ремонтираната зала е традиционния Международен турнир по карате за „Купа Алеко“, организиран от Общината и едноименния клуб с ръководители Марин и Верони Маринови.
Актуално Свищов вече съобщи, че дни преди откриването на съоръжението… вандалите на 21 век стигнаха до него! Три пъти са шутирани кошчетата пред залата, в момента са ремонтирани от служителя Симеон Дончев. Валери Николов пък разказа как преди дни новата зала е осъмнала оритана с кал. В момента фасадата е боядисана отново…Въпросът е колко ще издържат?

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.